Na een ski-ongeval adviseren de artsen in het ziekenhuis ter plaatse om vaak onmiddellijk een operatie uit te voeren, zeker in het geval van breuken of kruisbandletsels.

Onmiddellijk opereren is echter zelden nodig…contacteer daarom steeds Mutas alvorens een ingreep ter plaatse te laten uitvoeren.

Zo kan het medisch team van Mutas, in dialoog met de artsen ter plaatse, bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

Voor de meest complexe letsels overleggen ze bovendien met een team van gespecialiseerde orthopedisten in België om de beste zorg te garanderen.

In het ziekenhuis ter plaatse zullen ze ook vaak een RX-onderzoek (Röntgenfoto’s) uitvoeren. Aarzel zeker niet om deze beelden met ons te delen. Integendeel…deze informatie helpt onze artsen om jouw situatie goed in te kunnen schatten.

Tegenwoordig krijg je vaak een link (al dan niet beveiligd) naar een website, waar de beelden kunnen geconsulteerd worden. Geef ons deze info zeker door.

En biedt het ziekenhuis deze service niet aan? Gewoon even vragen om met je GSM een foto te mogen nemen van de gemaakte beelden. Ook als je deze foto’s doorstuurt, kunnen onze artsen jouw letsel veel beter inschatten.

Maar wees gerust…de meeste skiërs moeten Mutas helemaal niet contacteren en kunnen zorgeloos van hun vakantie genieten. Toch een ongeval? Mutas staat voor u klaar en bovenstaande info kan dan een wereld van verschil maken.