Onze missie

Mutas vzw is een unieke intermutualistische organisatie. Hulpverlening staat bij ons centraal. De Mutas-alarm- en zorgcentrale staat dag en nacht paraat voor leden van Belgische ziekenfondsen, OCMW’s en een aantal andere organisaties. Wij verlenen medische bijstand in het buitenland, organiseren niet-dringend ziekenvervoer in België en zijn zorgcentrale voor mensen met een personenalarm en voor tal van thuiszorgdiensten.
Bij Mutas engageren we ons om op een professionele en zorgzame manier mensen bij te staan. Empathie en vriendelijkheid zijn onze tweede natuur. En dankzij onze jarenlange ervaring zijn we een solide organisatie met een wereldwijd netwerk. Mutas, dat is een dynamisch team in een snel veranderende maatschappij!

Onze kernbegrippen

Mutas is uniek
Mutas is een uniek project omdat het een intermutualistisch project is. Ons fundament is het solidariteitsprincipe van de stichtende ziekenfondsen.

Mutas is professioneel
Als je mensen helpt die in nood zijn of die bijstand nodig hebben, werk je nauwkeurig en snel, telkens weer. 

Mutas is zorgzaam
Mutas-medewerkers in de zorg- en alarmcentrale zijn hulp-verleners.

Mutas is empathisch
Mutas heeft een hart voor mensen en vóelt mee. Elke hulpvraag behandelen we vriendelijk en met volle aandacht.

Mutas is solide
Sinds 1989 zijn we een alarmcentrale. Dankzij onze expertise weten we wat werkt, maar tegelijk blijven we investeren in een steeds kwalitatievere dienstverlening.

Mutas is dynamisch
Mutas is een positieve en energieke werkplek waar ruimte is voor groei én voor elkaar, bij ons krijgt elke collega waardering en steun.

Wil je weten hoe deze missie tot stand kwam? Het ontstaan vind je hier.

Bij Mutas is onze missie elke dag een leidraad. Ter illustratie vind je hieronder een aantal ‘getuigenissen’ van contactonderzoekers die sinds 2020 ten gevolge van de uitbraak van het coronavirus op tijdelijke basis aan de slag zijn bij Mutas. Aan hen vroegen we of onze missie op de werkvloer ‘zichtbaar’ is:

De hele organisatie ademt een warme en aangename sfeer. Bij Mutas wordt ieders idee gewaardeerd en wordt er op een heel aangename manier samengewerkt.

Ik kan bevestigen dat de dynamiek waarover gesproken wordt in de missie heel hard aanwezig is. En de vriendelijkheid waarmee we ontvangen zijn, is een mooi voorbeeld van het warme, zorgzame gevoel dat jullie willen uitstralen. Daarnaast is de professionaliteit ook voelbaar. Je hebt het gebouw op zich, dat nieuw en modern is, maar de professionaliteit wordt ook gedragen door de werknemers.

Mutas vzw zou ik kunnen omschrijven als ‘samenhorig’ en ‘behulpzaam’. Iedereen is hier vriendelijk, iedereen helpt elkaar en dat vind ik fantastisch. Het gebouw is een aangename plek om in te werken. De kernbegrippen die ik hier live zie: iedereen is professioneel en empathisch en zoals op de website beschreven is Mutas een positieve werkplek waar je energie krijgt om je job uit te oefenen en waar je van de collega’s waardering en steun krijgt!