Nationale dienstverlening

Mutas verleent niet alleen medische bijstand in het buitenland. In een aantal regio’s in België verzorgen we voor de aangesloten ziekenfondsen en OCMW’s ook:

Niet-dringend ziekenvervoer

Mutas kan voor leden van ziekenfondsen en OCMW’s niet-dringend ziekenvervoer organiseren naar ziekenhuizen, behandelcentra of andere. De aanvrager contacteert onze centrale en Mutas staat in voor de volledige praktische en administratieve afhandeling van elke aanvraag.

Personenalarmering

Chronisch zieken en ouderen staan via een alarmsysteem in verbinding met onze alarmcentrale. In geval van nood drukken ze op een alarmknop en wordt er automatisch contact gemaakt met Mutas. Onze hulpverleners beantwoorden de oproep en zorgen er voor dat de persoon in nood op passende wijze geholpen wordt. Ook mobiele alarmen, valdetectie, brand- en CO-alarmen, videofonie, ... worden behandeld in onze centrale.

Permanenties thuiszorg

Mutas neemt voor een aantal thuiszorgdiensten en opvangdiensten voor zieke kinderen de oproepen tijdens kantooruren en/of de telefonische permanentie buiten de kantooruren waar.


 

Aanvraagdocumenten niet-dringend ziekenvervoer voor ziekenhuizen

Aanvraag niet-dringend - Demande de transport non-urgentNon-urgent transport request

gerealiseerd door Kubis